Trainingsadvies &
begeleiding

Voor triatleten, wielrenners en hardlopers

 • In training voor je eerste triathlon?
 • Ga je deelnemen aan The Ride? Alpe dHuzes? Of een fietsevenement?
 • Wil je sneller worden op de Olympische- of halve triathlon?
 • Plannen om een halve of hele marathon te gaan hardlopen?
 • Gewoon fit blijven of worden om meer plezier te halen uit je sportieve leven?

Iedereen heeft zijn eigen redenen om persoonlijke begeleiding te wensen bij het sporten. Wouter kan je op een professionele, persoonlijke en motiverende wijze helpen je doel(en) te bereiken. Denk hierbij niet alleen aan het verbeteren van je conditie, maar ook begeleiding bij wedstrijdvoorbereiding, voedingsschema’s of tips over je techniek.

Studie/werk v.s. familie v.s. trainen

Begeleiding door Wouter als trainer zorgt voor een gestructureerde, professionele en efficiënte manier van het beoefenen van jouw sport. Hierdoor kun je optimaal presteren en werk je met nog meer plezier en effect naar jouw doel. Het aantal uur dat je hebt bepaal je zelf. Wouter zorgt vervolgens voor een schema op maat dat gericht is op het doel dat je wil behalen.

Van intake tot het behalen van je doel

Na een persoonlijke intake stelt Wouter je trainingsschema op. Je geeft aan hoeveel en wanneer je wil (of zou kunnen) trainen, of je al vaste (team)trainingen hebt staan, etc. Normaal ontvang je een trainingsschema van 4 weken, maar gedurende het seizoen kan dat ook een wekelijks of 2-wekelijks schema zijn. Door het trainingsschema te delen met elkaar, is er nauw contact tussen trainer en atleet. In het schema/logboek geef je aan of je je trainingen gedaan hebt en hoe het voelde. Wouter voorziet je van feedback, indien nodig past hij de volgende weken aan zodat je altijd optimaal kunt trainen. Het behalen van jouw doel is een gezamenlijk project! Wouter juicht met je mee als je training (of wedstrijd) goed is verlopen en er verbetering tot stand is gekomen.

Jorieke Casteleijn
Doel: behalen van hele triathlon (Maastricht 2018)
Resultaat: 10.21 uur, 2e in age-group 30-34 jaar
Ik vond de begeleiding van Wouter erg goed. Er zat een duidelijke structuur in, de schema’s paste goed bij wat ik wilde. Je motiveert me op een prettige manier doordat je dezelfde passie en ambitie hebt. Je begrijpt ook goed dat er soms andere dingen belangrijker, zijn maar deelt de gewoonte om toch te proberen tijd te maken voor sport en het maximale eruit te halen. Ik zwem, fiets en loop al jaren en door het volgen van de schema’s van Wouter ben ik sneller gaan zwemmen en fietsen.

Begeleidingspakketten

Motivatie is verschillend, het doel is verschillend en sporters zijn verschillend (het zijn net mensen ?). Daarom heb ik in mijn begeleidingsaanbod gekozen voor 2 pakketten. Het grote verschil is het contact, de communicatie die je als atleet wenst. In het B pakket mag je meer begeleiding en contact verwachten van je coach. Hij bekijkt het schema vaker, je mag hem eindeloos appen en ook 1 uur mondeling contact per maand is inclusief. Pakket A is een basispakket. Er is nog steeds feedback via het gedeelde schema. Heb je behoefte aan een apart coachingsgesprek? Dan is dit uiteraard mogelijk en wordt deze achteraf in rekening gebracht.

 • Pakket A: 45,- per maand
 • Pakket B: 65,- per maand

Facturatie per kwartaal achteraf. Na 1 kwartaal maandelijks opzegbaar.

Neem contact op met Wouter

Wouter is te bereiken per:

Lex Bruggink
Doel: IRONMAN triathlon Copenhagen 2018
Resultaat: 9.47 uur
Onder Wouter heb ik 9 maanden getraind voor mijn eerste IRONMAN (Kopenhagen). Wouter is een serieuze trainer die fijne schema’s maakt – maar ook graag meedenkt om je eigen voorkeuren in te passen. Hij geeft goede en eerlijke feedback op je verrichte trainingen en houdt graag contact met zijn atleet. Het resultaat: een succesvolle race met een vooraf gedroomde tijd van 9:47:17.

Ervaringen van Wouter als trainer/ coach

 • Zwemtrainer niveau 2 (KNZB)
 • Triathlon Trainer niveau 3 (NTB)
 • HBO module fysiologie & trainingsleer
 • Trainer/ coach dames Ace TTW (Eredivisie 2016 t/m 2018)
 • Trainer 3e dame NK Halve Triathlon (2018)
 • Trainer diverse wielrenners en triatleten

Train mee bij WattCycling Amersfoort

Als onderdeel van de begeleiding kun je met korting meetrainen bij WattCyclling Amersfoort. Eens per kwartaal organiseren we een gezamenlijke training zodat je ook andere atleten kan ontmoeten.