Train smarter,
get faster

#WattCyclingThuis

80 minuten live gepresenteerde fietstrainingen via Zwift

Verbeter je fiets(conditie) met 80 minuten groepstrainingen in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag en dit allemaal vanaf je eigen indoor trainer, waar je ook bent. Alle trainingen worden audiovisueel ondersteund door de WattCycling trainer.

Reserveer je nu gratis voor de WattCycling Thuis pilot

80 minuten live gepresenteerde fietstrainingen via Zwift

Verbeter je fiets(conditie) met 80 minuten groepstrainingen in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag en dit allemaal vanaf je eigen indoor trainer, waar je ook bent. Alle trainingen worden audiovisueel ondersteunt door de WattCycling trainer.

Meld je nu gratis aan voor WattCycling Thuis pilot

#WattCyclingThuis

Trainingsthema deze week

(anaerobe) drempel – 25 t/m 31 mei

Het thema van deze week is de (anaerobe) drempel. Deze drempel, of het ‘omslagpunt’ in de volksmond, is een intensiteit waarbij het lijf nog net in steady state is tijdens inspanning. Over dit punt gaat het lijf exponentieel verzuren en kan een inspanning niet ‘eindeloos’ worden volgehouden. Trainen rond je omslagpunt is een effectieve manier om je vermogen op te krikken. Daarnaast moet je ook (gevoelsmatig) in staat zijn om de beschikbare hoeveelheid energie evenredig over dergelijke intervallen te verdelen. Elke trainingslijn (Allround, d’Huez, HIT en Tri-Endurance) heeft hierbij een andere focus en invulling van de training.

Train mee via Zwift

Heb je een eigen Zwift account? Train dan mee met de WattCycling Thuis trainingen via Zwift. We ondersteunen elke training live met een voice-over. Hierbij zie je de presentatie van de training en hoor je de WattCycling trainer met een voice-over. Om de live presentatie te zien heb je een tweede scherm (tablet of smartphone) nodig.

Naast een eigen Zwift account heb je een computer nodig om de trainingsbestanden in te laden. Wij adviseren Zwift op de computer/tablet aan te zetten en de live presentatie op de smartphone.

Gevarieerd trainingsprogramma

We bieden 4 verschillende WattCycling trainingslijnen aan die ieder accenten leggen binnen het wekelijkse thema: Tri/Endurance, d’Huez, HIT en de Allround training.

Hoe het werkt

We ondersteunen elke training met een live presentatie. Voorafgaand de training is een timer te zien. Zodra deze timer op 0 staat begint de WattCycling Thuis training.

Reserveer je plek voor elke training

Reserveer voor elke training je plek om mee te kunnen doen met de WattCycling Thuis trainingen via Zwift.

Zet het trainingsbestand klaar (.zwo)

Download vanaf de downloadpagina het trainingsbestand voor de training en plaats deze in de juiste map op je computer.

Start de WattCycling Thuis training

Start Zwift op tijd op en start de live presentatie waarin de WattCycling trainer de training ondersteunt.

Train in je persoonlijke trainingszones

Het is niet moeilijk om iemand in korte tijd heel moe en nat van het zweet te krijgen en dan te laten denken dat hij of zij goed bezig is. Als je echter harder wil fietsen of je conditie wil verbeteren dan is gericht trainen in je eigen trainingszones, zowel op vermogen als hartslag nodig. Bij WattCycling Thuis trainen we daarom in je persoonlijke trainingszones (vermogen en hartslag) op basis van je FTP (het omslagpunt voor vermogen). Weet je alleen je MMP? Gebruik dan 70% van je MMP om je FTP te bepalen.

We organiseren regelmatig een FTP test om je zones opnieuw te bepalen.

Live presentatie met voice-over

Elke training wordt live gepresenteerd door een WattCycling Trainer. Je krijgt achtergrondinformatie over het thema van de training, specifieke informatie over fysiologie en techniek en uiteraard stimulerende aanmoedigingen met tips en tricks om de training goed uit te voeren.

Trainingsrooster

Maandag, 20.30 – 21.50 uur

WattCycling d’Huez
Trainer: Johanna

De nadruk bij de WattCycling d’Huez trainingen ligt op een combinatie van langere intervallen en een lage trapfrequentie met veel weerstand. Ideaal voor de voorbereiding op fietstochten in de Ardennen, Alpen of Pyreneeën.

Woensdag, 19.00 – 20.20 uur

WattCycling Allround
Trainer: Roy

De WattCycling Allround trainingen zijn een combinatie van de d’Huez, HIT en Tri/Endurance trainingen. Alle facetten van het trainen komen aan bod.

Donderdag, 17.45 – 19.05 uur

WattCycling HIT
Trainer: Boyd

De High Intensity Trainingen bestaan uit stevige intervallen op hoge intensiteit. Geschikt voor sporters met concrete prestatiedoelen voor evenementen met hoge snelheden, sprints en demarrages. Of dat nou officiële koersen zijn of plaatsnaambord-sprintjes, deze trainingen zorgen voor topsnelheid in de benen.

Trainingsprogramma komende weken

Het vervolg van het trainingsprogramma volgt later.

Reserveer je plek voor de WattCycling Thuis training via Zwift

    Voornaam

    Achternaam

    Woonplaats

    E-mail