Ben jij een Wattbiker? 4 kenmerken.

 In Blog, Tips & tricks, Traptechniek

Als je dit leest is het waarschijnlijk al te laat. Je bent hoogst waarschijnlijk een Wattbiker, net als wij. De WattCycling community zit vol met gemotiveerde sporters met dezelfde obsessie voor presteren. Wat hebben we dan precies gemeen met elkaar. Nou als je ooit je wekker om 06.00 uur hebt gezet om nog een training te doen of als je je vrienden verteld over de met bloed, zweet en tranen verdiende PES score, je bent niet alleen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken die je een Wattbiker maken.

Je kent je getallen beter dan je trouwdatum

MMP, MHR, FTP of PES. Ze zijn allemaal in je geheugen gegrift. Daardoor weet je dat iedere keer dat je traint je de meest effectieve training die mogelijk is krijgt. Of het nu een lange Tri/Endurance training is of een set pittige HIT training, je weet welke score je iedere keer moet halen. Deze aandacht voor details onderscheid ons van de rest van de wereld. Wereldkampioenschappen worden met kleine verschillen gewonnen. Daarom trainen we ze.

Je kent andere Wattbikers en weet wie er geen is

Max Verstappen is een Wattbiker en Eelco Sint-Nicolaas. Judoka Roy Meyer en baansprinter Roy van de Berg ook. Ajax heeft Wattbikes. Je herkent de iconische wit en rode vliegwielkast in de Instagram of Facebook posts van de sporters die je volgt. Je weet dat je een passie voor prestaties deelt met wereldkampioenen. Je kan een Wattbiker van veraf herkennen aan de vastberaden blik en het mes tussen de tanden, die komt van de wetenschap dat je slimmer hebt getraind dan je tegenstanders en dat je hier bent gekomen om te presteren.

Je streeft naar de perfectie

Watbikers springen niet zomaar op de fiets en malen de pedalen in de rondte. We besteden aandacht aan bikefitting. Onze positie moet precies kloppen omdat we weten dat het een belangrijke invloed heeft op onze traptechniek. We dragen klikschoenen omdat we onze energie niet willen verspillen. We staren naar de ‘Polar View’ en drillen onze benen totdat ze rondjes draaien als een goed geoliede machine. Pinda’s zijn geen snacks. We hebben misschien niet de perfecte Polar View, maar we streven er wel naar.

Je kent je training van volgende week al

De perfecte training en slim trainen kost tijd en aandacht. Wattbikers kijken naar hun doelen en werken daar op een systematische manier aan met persoonlijke trainingszones en met het eindresultaat voor ogen. Je weet dat je volgende week een power check doet en gaat dus de dag ervoor op tijd naar bed met de juiste maaltijd in je maag.

Wil je ook bij de WattCycling community horen? Kies jouw WattCycling locatie hier.

Recent Posts