Deze week bij WattCycling

Week 22 - 29 mei t/m 4 juni

Thema: Techniek

De Wattbike is de perfecte fiets om middels de polar view inzicht te geven in de traptechniek. De polar view geeft aan hoeveel kracht er wordt geleverd in de richting van de pedaalomwenteling en daarmee hoe effectief deze is. Door te oefenen op hoge en lage cadans wordt je bewegingspatroon uiteindelijk steeds effectiever!

WattCycling Allround

Nino Schurter

Inhoud: 3 x 5', 3 x 3', 3 x 1' klimtraining
De training bestaat uit 3 sets van 3 intervallen. De lengte van de intervallen neemt af van 5’ naar 3’ naar 1’, terwijl de intensiteit geleidelijk toeneemt van Wz 3/4 naar Wz 4/5 naar Wz 5/6. In ieder interval wordt er een aantal keer kort uit het zadel gekomen.

Doel: We schenken aandacht aan de techniek en houding op de MTB. De focus ligt hierbij op de positie van het bovenlichaam en de armen. Tegelijkertijd is er een fysieke prikkel door op een relatief lage cadans vermogen te leveren.

WattCycling d’Huez

Dance class

Inhoud: 2 x 20' klimtraining
Zittend ‘klimmen’ wordt afgewisseld met staand ‘klimmen’, uit het zadel. Er wordt in het begin meer gezeten en naar het eind toe wordt er steeds langer gestaan. Tijdens de staande gedeelten wordt het vermogen langzaam opgekrikt op een soepele tred.

Doel: Tijdens deze training raak je steeds meer gewend aan het staand fietsen. De ervaren klimmers kunnen een stapje verder gaan door de cadans tijdens het staand klimmen telkens verder te verhogen.

WattCycling HIT

Teamsprint

Inhoud: 4 x 10" starts, 2 x (20”, 40”, 60”) teamsprint, 2 x 8’ rollersessie
We starten met vier korte maximale sprints met focus op kracht. Daarna worden de drie posities in de teamsprint afgewisseld met actief herstel tijdens een 'rollersessie' op souplesse.

Doel: Deze training verbetert het hoogintensieve (sprint)vermogen. Technisch gezien is het doel om met goede fiets- en techniekbeheersing zowel op lage cadans (starts) als hoge cadans (teamsprints) veel vermogen kwijt te kunnen.

WattCycling Tri-Endurance

De wissel

Inhoud: 5 x 6' koppeltraining
De wissel in een triatlon wordt gesimuleerd door vijf keer ongeveer 2 minuten buiten hard te lopen na een intensieve inspanning van 4 minuten op de fiets. De intensiteit neemt binnen het blok toe. De fietsers voeren vijf blokken van 6 minuten op de fiets uit.

Doel: Deze training is bedoeld om de overgang van fietsen naar lopen te verbeteren én het specifiek oefenen van de wissel. Voor niet-triatleten is de training bedoeld als een pittige intervaltraining.

Vervolg trainingsprogramma

Wekelijkse trainingsupdate per mail?

Een korte herinnering om je aan te melden voor de trainingen van komende week.

    Elke zaterdagmiddag een nieuwe aflevering

    Chasse Patate podcast – wielerverhalen

    Dit is Chasse Patate, uw wekelijkse portie wielerverhalen vanuit WattCycling. Van legendes uit de kopgroep tot mythes uit de staart van het peloton en alles er tussenin. Nieuwste aflevering: