Deze week bij WattCycling

Week 49 - 4 t/m 10 december

Thema: Pacing

Voor een interval is het belangrijk om van tevoren na te denken hoe je het interval gaat benaderen. Dat is afhankelijk van de lengte of duur van het interval, maar zelfs dan zijn er nog verschillende manieren om een interval te beginnen. Daarbij kun je eerdere ervaringen en je gevoel gebruiken, maar ook objectieve data zoals vermogen.

WattCycling Allround

De perfecte pacer

Inhoud: 2 x 30”, 2 x 2’, 2x 5’ pacingintervallen
Er worden zes intervallen gedaan van drie verschillende lengtes. Ieder interval moet zelf ingedeeld worden en zoveel mogelijk op steady vermogen gereden worden.

Doel: De energie moet goed worden verdeeld binnen de verschillende intervallen. Zo kun je in de toekomst beter je interval of race pacen door te kijken naar vermogen maar ook te luisteren naar je gevoel.

WattCycling d’Huez

Krachten verdelen

Inhoud: 2 x 1’, 2 x 3’, 2 x 6’ klimintervallen
Er worden zes beklimmingen gedaan van toenemende lengte in sets van twee. Binnen iedere set van twee wordt er telkens twee verschillende strategieën gehanteerd: één keer een negatieve split en één keer een positieve split.

Doel: Ervaar verschillende strategieën voor een klim en leer wat het beste bij je past. Zo kun je in de toekomst beter je klim pacen door te kijken naar vermogen maar ook te luisteren naar je gevoel.

WattCycling HIT

Lactate tolerance

Inhoud: 4 x 8' drempeltraining
Er worden vier intervallen uitgevoerd van 8 minuten, in twee verschillende smaken. Bij beide smaken is het zaak om na een korte inspanning rondom je VO2-max het niveau vast te houden net onder de anaerobe drempel.

Doel: Het doel van deze training is om onder vermoeidheid inspanningen te leveren rondom de anaerobe drempel. Daarnaast ervaar je hoe het is om inspanningen met een positieve split te rijden.

WattCycling Tri-Endurance

Vermogen vs. tijd

Inhoud: 10’, 6’, 4’, 2’, 1’, 30” pacingintervallen
De energie moet goed worden verdeeld binnen de verschillende intervallen. Zo kun je in de toekomst beter je interval of race pacen door te kijken naar vermogen maar ook te luisteren naar je gevoel.

Doel: De energie moet je goed verdelen binnen en tussen de verschillende intervallen. Daarnaast kun je ervaren welke intervallen het beste bij je passen.

Vervolg trainingsprogramma

Wekelijkse trainingsupdate per mail?

Een korte herinnering om je aan te melden voor de trainingen van komende week.

    Elke zaterdagmiddag een nieuwe aflevering

    Chasse Patate podcast – wielerverhalen

    Dit is Chasse Patate, uw wekelijkse portie wielerverhalen vanuit WattCycling. Van legendes uit de kopgroep tot mythes uit de staart van het peloton en alles er tussenin. Nieuwste aflevering: