Meest gestelde vragen

FAQ
Ik kan een keer niet komen trainen, krijg ik dan mijn credit terug?

Ja, als je tot 4 uur voor de training afgemeld hebt.

Het creditsysteem controleert 7 dagen voor aanvang van je ingeplande training of je de juiste credit hebt om met de training mee te kunnen doen. Indien dit klopt wordt er automatisch een credit afgeschreven.

Meld je af tot 7 dagen voor je training.
Dan wordt er geen credit bijgeschreven. Dit omdat er dus ook nog geen credit afgeschreven is voor deze training.

Meld je af tot 4 uur voor je training.
Uitschrijven voor een training doe je eenvoudig via de WattCycling app (Apple of Android). Doe je dit tot 4 uur voor de training dan krijg je de credit terug om op een later moment opnieuw in te zetten.

Meld je af binnen 4 uur tot je training.
Dan krijg je geen credit terug helaas. Het is dan namelijk voor andere leden te kort tijd om zich alsnog in te schrijven voor de WattCycling training. Afmelden kan natuurlijk altijd, maar dan kost het je wel een credit.

Credits

Door middel van credits kun je trainen bij WattCycling. Op basis van je abonnement krijg je elke week 1 (WattCycling) of 2 (WattCycling premium) credits. Kun je een keer niet dan kun je de credit op een later moment inzetten. Let op! Deze credit blijft telkens 3 maanden geldig.

Extra credits
Wil je een extra training doen, maar heb je niet voldoende credits? Het is mogelijk om losse credits aan te schaffen voor de WattCycling trainingen of de Daluren trainingen. Via de WattCycling app (Apple of Android) kun je extra credits aanschaffen.

Houdbaarheid van credits

Op basis van je abonnement krijg je elke week 1 (WattCycling) of 2 (WattCycling premium) credits. Deze credits zijn telkens 3 maanden geldig.

Extra credits

Wil je een extra training doen, maar heb je niet voldoende credits? Het is mogelijk om losse credits aan te schaffen voor de WattCycling trainingen of de Daluren trainingen. Losse credits kun je aanschaffen met de WattCycling app (Apple of Android).

Meer of minder trainen

Wil je je abonnement upgraden (of downgraden)? Meer of minder trainen kan altijd! Je bent vrij om maandelijks, met ingang van de eerste van de nieuwe maand, je abonnement te upgraden of downgraden om zodoende meer of minder te trainen. De minimale periode is 1 maand. Het is alleen mogelijk om te switchen tussen een WattCycling abonnementen en een WattCycling premium abonnement.

Wil je meer of minder trainen? Dit doe je eenvoudig door een mail te sturen naar info@wattcycling.nl. Geef daarbij aan welk nieuwe abonnement je wil (WattCycling of WattCycling premium abonnement).

Voor een overzicht van de abonnementen klik hier.

Hoeveel credits heb ik?

1) Download de WattCycling app (Android of IOS).
2) Klik op het tabblad ‘Mijn credits’. Bij aantal zie je het aantal credits dat je nu hebt.

Meld je af tot 7 dagen voor je training.
Dan wordt er geen credit bijgeschreven. Dit omdat er dus ook nog geen credit afgeschreven is voor deze training.

Meld je af tot 4 uur voor je training.
Uitschrijven voor een training doe je eenvoudig met de WattCycling app. Doe je dit tot 4 uur voor de training dan krijg je de credit terug om op een later moment opnieuw in te zetten.

Meld je af binnen 4 uur tot je training.
Dan krijg je geen credit terug helaas. Het is dan namelijk voor andere leden te kort tijd om zich alsnog in te schrijven voor de WattCycling training. Afmelden kan natuurlijk altijd, maar dan kost het je wel een credit.

Analyseer de WattCycling trainingen met de Wattbike app

Maak gebruik van de Wattbike Hub app en haal alles uit je WattCyclin trainingen. De app koppel je eenvoudig met de Wattbike Pro en Trainer waardoor je tijdens de training extra informatie krijgt. Na afloop van de training kun je de WattCycling training uploaden naar Strava of andere trainingssoftware.

Download hier de Wattbike Hub app voor Android en voor Apple.

Abonnement pauzeren

Het is mogelijk om je WattCycling abonnement te pauzeren. Vanaf 1 mei is het mogelijk om je abonnement te pauzeren. Door te pauzeren behoud je voor de start van de volgende winterperiode (1 oktober) een plekje op de Wattbike op hetzelfde trainingsmoment van je huidige abonnement.

Het pauzeren van je abonnement is alleen mogelijk in het voorjaar en de zomer. Tijdens de winterperiode is dit niet mogelijk.

Wil je pauzeren? Maak gebruik van het pauze formulier.

Abonnement opzeggen

Je sluit een abonnement af met een contractduur van 3 maanden. Vervolgens kun je maandelijks je WattCycling abonnement opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 14 dagen. Bij opzegging komen je opgebouwde credits te vervallen.

Opzeggen doe je door het uitschrijf formulier in te vullen. Het is ook mogelijk om je abonnement te pauzeren.

Contractduur abonnement WattCycling

De contractduur van een WattCycling abonnement is 3 maanden, daarna wordt het abonnement maandelijks stilzwijgend verlengt. Als je niet meer wil trainen bij WattCycling kun je jouw abonnement opzeggen 14 dagen voor het einde van de desbetreffende maand.

Het is ook mogelijk om je abonnement te pauzeren. Opzeggen doe je hier.

Wanneer wordt mijn abonnementsgeld afgeschreven?

Het abonnementsgeld wordt afgeschreven op de eerste van de maand.

Ben je nieuw deze maand? Het abonnementstarief voor deze maand wordt pro-rato bepaald. Je betaald dan alleen voor de resterende dagen. Het abonnementsgeld van je eerste pro-rato maand wordt meegenomen bij de eerstvolgende automatische incasso van de opvolgende maand.