Gravel in de Bussumerheide (vanuit Amsterdam) – Strava fietsroute

 In Strava fietsroutes

De route van deze week heet ‘Gravel in de Bussumerheide’. Deze route kun je makkelijk doen met banden vanaf 28mm breedte. Vanaf WattCycling rij je langs de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel. Houd in Ouderkerk rekening met de omleiding voor fietsers om de Dorpsstraat heen. Volg de route richting Abcoude en blijf langs de rivier de Gein rijden naar Driemond. Langs de Gein kom je ook langs de Oostzijdse Molen. Een betere Hollandse plek krijg je niet. Na het nemen van foto’s voor je Strava pagina is het tijd voor het eerste Strava segment. Voor 3,2km volg je de Gein richting Driemond (van T-splitsing tot Driemond). Zorg dat je lid bent van de ‘club’ WattCycling op Strava en vergelijk jezelf met alle andere leden. Ga de Weesperbrug over en volg de Gooilandseweg (N236). Na even herstellen kom je aan bij het tweede segment (een sprint segment): de Vechtbrug. Een korte sprint de brug op. Rijd vervolgens rustig door om daarna bij de Ankeveense Plassen uit te komen.

Het eerste gravel stuk komt bij de Ankeveense Plassen. Dit is een smal paadje (Bergse Pad), dus met z’n tweeën naast elkaar fietsen gaat hier niet goed werken. Geniet vooral van de mooie plassen om je heen. De route gaat vervolgens weer verder op de weg via de N236 en daarna rechtsaf naar de Naarderweg. Na de Naarderweg sla je linksaf de Wester- en Bussumerheide in om weer een mooi stuk gravel mee te pakken. We gaan naar het zuiden naar de Zuiderheide. Na Anna’s Hoeve gaat de route weer richting het noorden naar de Bussumerheide. We gaan even van het gravel af en komen op de Amersfoortseweg om richting een nieuw stukje gravel bij Oud Bussum te gaan.

Na dit stuk gravel gaat de route verder richting Naarden over de weg. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa, genoeg te zien dus. In Naarden kun je voor het laatste stuk richting Amsterdam even bijladen met een lekkere kop koffie bij Coffee Culture. Langs de Naardertrekvaart kom je bij Muiden uit en volg je de Diemerzeedijk richting Amsterdam terug om uiteindelijk over de Ringdijk weer bij WattCycling uit te komen.

Segment: van T-splitsing tot Driemond: https://www.strava.com/segments/22911412
Segment: VECHTbrug: https://www.strava.com/segments/24992703

Strava link: https://www.strava.com/routes/2760456736036771036

Recent Posts