Het triatlonvirus te pakken

 In Succesverhalen

In mijn jeugd heb ik jarenlang aan wedstrijdzwemmen gedaan, thuis werd er veel gefietst (mijn zus, Sophie de Boer, draait al jaren mee als professioneel veldrijdster en wielrenster) en sinds mijn achttiende loop ik met veel plezier wekelijks mijn rondjes hard.

Ik ben Marlene de Boer, 31 jaar jong en sinds een jaar heb ik het triatlon virus te pakken. Dit heeft mij al de nodige successen opgeleverd. In juni 2019 won ik de halve triatlon van TRI Amsterdam en in september 2019 kwam ik als eerste amateurvrouw over de finish tijdens de IM 70.3 in Zell am See. Alles lijkt voor mij nu op zijn plaats te vallen.

Triatlon is voor mij een fysieke en mentale uitdaging. De trainingen zijn, met drie verschillende disciplines, erg afwisselend. Daarnaast ervaar ik het ook als een tactische sport, omdat het belangrijk is om tijdens een race mijn energie goed over de verschillende onderdelen te verdelen. De aankomende periode streef ik naar nog meer progressie. Mijn volgende doel is om 21 juni 2020 aan de start te staan van de IRONMAN Hamburg. Hier hoop ik mij te kwalificeren voor de IRONMAN Word Championchips in Kailua – KONA Hawaii 2020.

Ik werk momenteel vier dagen per week, zodat ik mij daarnaast volledig kan storten op mijn sport ambities. Ik train tien tot vijftien uur per week, maar meestal alleen. Nu de winterperiode eraan komt kijk ik er heel erg naar uit om weer te trainen bij WattCycling Amsterdam Amstel. Het grootste voordeel voor mij is dat ik op mijn eigen niveau train, maar wel samen met andere sportievelingen kan trainen. Ik ervaar dit als heel inspirerend. Iedereen heeft een eigen doelstelling en samen stimuleer je elkaar om het beste uit een training te halen. De trainingen zijn erg afwisselend, waardoor ik voor mijn gevoel heel efficiënt train en steeds sterker word. Ik ben er klaar voor om lekker aan de slag te gaan en naar mijn doel toe te werken onder andere door te trainen bij WattCycling.

Geschreven door WattCycling enthousiasteling Marlene.

 

 

Net als Marlene ook trainen voor een gaaf triatlondoel, maar nog geen lid? Iedere week organiseren we mooie trainingen. Doe een introductietraining en ervaar ook de meerwaarde van de WattCycling trainingen!