Informatie WattCycling groepstrainingen

 In Nieuws

Eindelijk, het is zo ver! Woensdag 1 juli openen we onze deuren en we kunnen niet wachten om jullie weer bij WattCycling op de Wattbike te zien trainen.

De WattCycling locaties die open zijn:

  • WattCycling Amsterdam Amsterdam
  • WattCycling Rotterdam Blaak
  • WattCycling Mijdrecht
  • WattCycling Utrecht (vanaf 15 augustus)

Hoe gaan we veilig open?

Om te voldoen aan de regels van het protocol ‘Verantwoord Sporten’ van de branchevereniging NL Actief hebben we een aantal maatregelen moeten nemen. Lees deze pagina goed, zodat je voorbereid naar de training komt.

Boek je training

Reserveer je plek via het rooster in de WattCycling app. We beginnen de eerste periode op 50% van onze capaciteit, zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. In de WattCycling app worden 5 vragen gesteld over je gezondheid. Zo weten we zeker dat iedereen die bij ons traint fit en gezond is. Je kan, zoals gebruikelijk, een week van te voren je training boeken.

Kom voorbereid

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de start van je training en kom in je fietskleding naar WattCycling. Bij binnenkomst houd je minimaal anderhalve meter afstand van anderen en desinfecteer je je handen. Doe je overkleding uit bij je Wattbike en leg je tas achter de Wattbike.

Gebruik kleedkamers en toilet

Gebruik van kleedkamers en douches is per locatie verschillend. Hier wordt je over geïnformeerd per mail, mocht je het zeker willen weten i.v.m. werk of een feestje, neem contact op met jouw WattCycling locatie.

Amsterdam: De kleedkamers en douches blijven ‘s avonds gesloten. Gebruik van het toilet is wel mogelijk. Train je ‘s ochtends en ga je door naar je werk? Dan mag je gebruik maken van de douches. Echter heeft het de voorkeur om thuis te douchen.
Mannen: maximaal 4 in de kleedkamer en 2 onder de douche.
Vrouwen: maximaal 2 in de kleedkamer en 2 onder de douche.

Ventilatie

Er zijn vanuit het RIVM eisen gesteld aan de ventilatie van sportlocaties. Bij WattCycling voldoen we ruim aan deze eisen. Er komt continue verse lucht de zaal in en er vindt geen recirculatie van de lucht plaats.

Intensiteit van de trainingen

Een periode niet of minder trainen dan je gewend bent is niet erg, dit moet echter niet te lang duren. Nu is een goed moment om je conditie op te bouwen met als bijkomend voordeel dat je je immuunsysteem versterkt. De WattCycling trainingen zijn hier op afgestemd. 
De intensiteit van de trainingen zal de eerste weken wat lager liggen. Zo kan iedereen de trainingsintensiteit weer doelgericht opbouwen. Heb je de afgelopen maanden weinig getraind? Dat is geen enkel probleem, wij zorgen voor een verantwoorde opbouw. Ook als je veel buiten hebt gefietst is het goed om de intensievere prikkels weer rustig en gedoseerd op te bouwen.

Hartslagbanden

Vanwege de hygiënemaatregelen is het niet meer mogelijk om een hartslagband te huren. Wil je trainen met een hartslagband? Dan zal je er zelf een moeten meenemen. Heb je geen hartslagband? Koop je WattCycling hartslagband voor €39,50 bij de WattCycling trainer.

Schoonmaken

We verwachten van een ieder eigen verantwoordelijkheid. Houd anderhalve meter afstand van elkaar. Maak je Wattbike schoon na gebruik. We zullen zorgen voor voldoende schoonmaakmiddelen.

Gezondheidsklachten

Heb jij of je huisgenoot last minute toch gezondheidsklachten? Blijf thuis en annuleer je boeking.

Recent Posts