Kromme Mijdrecht (vanuit Amsterdam) – Strava fietsroute

 In Blog, Strava fietsroutes

Deze week hebben we een route die langs de Kromme Mijdrecht gaat. De route vertrekt vanuit WattCycling Amsterdam Amstel richting Uithoorn langs de Amstel. Een kilometer nadat je onder het viaduct van de A9 door bent gereden vind de start van het eerste segment plaats. Dit is een kort segment van 660 meter om even de vorm van de dag te testen. Zorg dat je lid bent van de ‘club’ WattCycling op Strava en vergelijk jezelf met alle andere leden. Vervolgens kom je aan in Uithoorn waar je rustig doorheen fietst. Vervolgens ga je de Prinses Irenebrug over en ga je twee keer naar rechts zodat je weer bij de Amstel uitkomen, maar nu aan de andere zijde. Het water splits zich snel op en de route vervolgt langs de Kromme Mijdrecht van begin tot einde. Dit is een mooi meanderend riviertje van ongeveer 11 km lang. De Kromme Mijdrecht is na de periode van veenontwikkeling als afwateringsstroom ontstaan.

Vervolgens kom je bij een klein industrie terrein waar je gewoon de weg volgt en bij de kruising naar de grote weg links af slaat het fietspad op. Vervolgens moet je een bruggetje over waarna je direct naar links afslaat, nu ben je in Utrecht. Dan is het bijna tijd voor het tweede segment, deze begint vanaf de 60 km/uur markering op de weg, nadat je de N212 bent overgestoken. Het segment is 2.63 km lang en eindigt 100 m voor de volgende grote kruising. Bij de kruising er na splits de route op in een korte en XL-versie.

De korte variant van 65 km slaat links af en gaat over de Bosdijk richting Vinkeveen. Na Vinkeveen kom je in Botshol en rijdt je over een prachtig stukje nieuw asfalt. Vervolgens gaat de route via de oostkant van de ronde hoep terug naar WattCycling.

De XL route (83 km) gaat door Breukelen langs een heerlijke bakker op het pleintje bij de kerk genaamd Remko’s brood & taartjes waar ze lekkere stukken appeltaart verkopen. Vervolgens gaat de route naar Loosdrecht, Kortenhoef en via Driemond weer terug.

Korte route van 65,3 km: langs de Kromme Mijdrecht https://www.strava.com/routes/2781474073469166062

XL route van 82,64 km: https://www.strava.com/routes/2781475004500864404

Kort segment 660 m: https://www.strava.com/segments/26914881

Langer segment van 2,63 km: https://www.strava.com/segments/26914641

Recent Posts