Langs het water (vanuit Amsterdam) – Strava fietsroute week 52

 In Amsterdam Amstel, Strava fietsroutes

De route van deze week heet en loopt ‘Langs het water’. Vanaf WattCycling rij je richting de Amstel en volg je de vele rivieren die ten zuiden van Amsterdam lopen. Via de Amstel kom je automatisch in Ouderkerk aan de Amstel uit, hou daar rekening met de omleiding voor fietsers om de Dorpsstraat heen. Daarna volgen de rivieren elkaar in rap tempo op: eerst de Bullewijk en de Waver, zorg dat je daar alvast de benen even op spanning zet. Bij Stokkelaarsbrug sla je linksaf en dan ligt langs de Winkel het eerste WattCycling segment (Winkeldijk – A2) van 4,2 km tot aan de A2. Zorg dat je lid bent van de ‘club’ WattCycling op Strava en vergelijk jezelf met alle andere leden. Op dit moment gaan de (voormalig) trainers Levi, Joost en Boyd aan de leiding bij de mannen en Lysbet bij de dames. Kun jij je daartussen (of -boven) scharen?

Aan de overkant van de A2 volg je de Angstel tot Loenersloot. Daar steek je het het Amsterdam-Rijnkanaal over en via de rustige kant van de Vecht rij je via de nieuwe fietsersbrug bij Nigtevecht weer terug het kanaal over (blog foto). Je kunt Amsterdam alweer ruiken, maar je komt niet eerder terug bij WattCycling dan dat je ook nog langs de Gein, de Gaasp en de Weespertrekvaart hebt gefietst. Langs de Weespertrekvaart, vlak voordat je Diemen bereikt, ligt er een tweede kortere segment van 600 m voor de sprinters: WattCycling sprint Weespertrekvaart. Zorg dat je op snelheid bent bij het bordje van de kinderboerderij en sprint door tot je onder de fietsersbrug door bent!

Doe je de XL-versie? Dan volg je na Loenersloot het Amsterdam-Rijnkanaal, even 10 km rechttoe rechtaan. Bij Maarsen pak je de brug het kanaal over en rij je via de prachtig slingerende Vecht weer terug. Het kan daar druk zijn en niet alle bochten zijn even overzichtelijk, dus let goed op. Ook de brug kan een keer tegen zitten (foto onder). Bij Vreeland ga je naar de andere oever van de Vecht en pak je de andere route weer op. Veel plezier!

Langs het water: https://www.strava.com/routes/2774371815753901266

Langs het water XL: https://www.strava.com/routes/2774373026993424130

Segment ‘Winkeldijk – A2’: https://www.strava.com/segments/4095983

Segment ‘WattCycling sprint Weespertrekvaart’: https://www.strava.com/segments/26742056

Recent Posts