Op de fiets naar Santiago de Compostela

 In Blog, Succesverhalen

Het was de zomer van 2017 geloof ik, waar mijn lieve vader, Paul ‘Pablo’/’El Patrón’/’koning van de Col’ Smit, en ik onder het genot van een zonsondergang, lekker glaasje rosé en muggensteken op een idee kwamen. Een idee wat ik al een tijdje op mijn ultieme Bucket List had staan. El Camino de Santiago, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela leek mij erg leuk. Pap was hier ook enthousiast over, maar het lopen was alleen een klein probleem i.v.m. een knieblessure van de beste man. “Maar we kunnen ook wel fietsen!”.

Shit, we gaan het echt doen en zowaar stond opeens september 2019 in het teken van een fietstocht naar Santiago. Verstandige en fanatieke figuren die wij zijn, enige vorm van training hoort hier natuurlijk bij. Pap traint al sinds het begin der tijden bij WattCycling (locatie Amsterdam Amstel), waar hij altijd lyrisch en woest enthousiast over is. Weliswaar op zijn eigen bescheiden en rustige manier.

Snel aangestoken door andermans enthousiasme, heb ik een half jaar terug een inspanningstest gedaan bij WattCycling, waarna ik vrijwel meteen verkocht was. Met knikkende knieën verscheen ik de week erna op de maandagavond training. De maanden erna bloeide mijn enthousiasme verder voor het fietsen, de techniek en de training enorm op. Vijf maanden heb ik mezelf fysiek zien groeien, tot De Dag van 1 september was aangebroken. Bijna 2550 km, 27 fietsdagen en heel wat mooie ervaringen later kwamen we aan in Santiago de Composteala! Ons doel was bereikt! We hebben deze fysieke (en mentale) uitdaging he-le-maal uitgespeeld. We hebben gevlamd en gestreden. Na deze trip ga ik nog steeds met enorm veel plezier de fysieke aftakeling aan op maandagavond en ik kan niet wachten op de volgende fietskilometers!

Nu ben ik opeens die enthousiasteling binnen mijn kenniskringen die iedereen een uitgebreid verslag doet van hoe mijn vermogenszones zijn verbeterd, bij welke cadans ik het liefst rond mijn FTP rijdt en welke energiesystemen er hier aan te pas komen…

Geschreven door WattCycling enthousiasteling Lotte.

 

Net als Lotte en haar vader ook trainen voor een mooi fietsdoel, maar nog geen lid? Iedere week organiseren we mooie trainingen. Neem een proefperiode en ervaar ook de meerwaarde van de WattCycling trainingen!

Recent Posts