Regels buiten fietstraining

 In Nieuws

Vanaf maandag 18 mei organiseren we naast de WattCycling Thuis trainingen via Zwift ook 4 buiten fietstrainingen per week. We doen dit in kleine groepjes van maximaal 5 personen per trainer en delen de groepjes in op snelheid.

We hebben een aantal regels opgesteld om de buitentrainingen veilig te laten verlopen. Neem alsjeblieft de tijd om deze goed door te lezen.

Reserveren is verplicht
Vooraf reserveren d.m.v. de WattCycling app is verplicht (Android of IOS)! Als je dit niet gedaan hebt mag je niet mee. Hiermee verklaar je ook dat jij of iemand bij jou thuis geen (milde) symptomen heeft van verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. 

Inschrijven gaat op niveau. Per avond hebben we 2 groepen:

  • De eerste groep: MMP > 300 watt
  • De tweede groep: MMP < 300 watt

Elke groep bestaat uit maximaal 5 personen. Komende twee weken testen we of het lukt om op deze manier samen te trainen. 

Deelname aan de fietstrainingen voor buiten mag maximaal 1 keer per week. Op deze manier krijgt iedereen de kans om mee te kunnen doen. 

Door de systematiek van ons boekingssysteem verlopen de credits automatisch. Heb je geen credits meer van afgelopen maand? Stuur even een mailtje naar amsterdam-amstel@wattcycling.nl.


Annuleer tijdig
Mocht je voorafgaand de fietstraining klachten van verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebben dan kun je de training kosteloos annuleren tot 4 uur voorafgaand aan de training. Indien mogelijk probeer tijdig te annuleren, op deze manier kunnen we leden op de wachtlijst ook een kans geven alsnog naar de training te kunnen komen. 

Wees op tijd 
We verzamelen 5 minuten voor aanvang voor de deur bij WattCycling Amsterdam Amstel. Het is de bedoeling dat je thuis omkleed, naar het toilet gaat en je handen wast. 

WattCycling is gesloten. Het is niet mogelijk om spullen binnen neer te leggen of gebruik te maken van het toilet of douche. Laat daarom je tas thuis.

We fietsen rustig naar de trainingslocatie. Hier heeft de training een fysieke en fiets-technische inhoud.

Verantwoord fietsen
We trainen in kleine groepjes van 5 personen. Hierbij is het belangrijk dat we de regels van anderhalve meter afstand in acht houden. Houd je hierbij ook aan de algemene verkeersregels. Waarschuw bij naderend verkeer de rest van de groep. 

Als je mee wil trainen zijn de volgende items verplicht: 

  • Fietshelm
  • Reservebandje + pompje
  • Bidon en reepje
  • Regen/windjack

Na de training is het de bedoeling dat je gelijk naar huis gaat. Na praten is helaas niet toegestaan i.v.m. het samenscholingsverbod (dit geldt niet voor sporten).

Recent Posts