Over WattCycling Roosendaal

Steeds meer Nederlanders ontdekken de fietssport als dé ultieme uitdaging om in conditie te komen en te blijven. Fietsen is namelijk een fantastische combinatie van techniek, vermogen, conditie en durf. Wij van WattCycling Roosendaal willen onze passie voor fietsen en fitheid met je delen. Hierdoor kun je gerichter aan de slag en zul je nog meer plezier beleven aan je favoriete sport.

WattCycling Roosendaal is meer dan indoorfietsen alleen. Ons doel is om een club te vormen van enthousiaste sporters met hart voor de wielersport. Samen willen we gave dingen doen, variërend van het geven van workshops, het maken van gezamenlijke buitenritten tot het organiseren van fietsreizen naar iconische en inspirerende omgevingen.

De trainers

Ronald (eigenaar/trainer)

In 2012 vroeg m’n beste vriend Leo of ik geen zin had om mee te doen met Colsensation, het op fietsen van de Mont Ventoux om geld op te halen voor KWF. Hoewel altijd gesport, had ik geen enkele ervaring met toerfietsen. Ik heb een fiets gekocht, ben gaan trainen en slaagde erin dat jaar 3x naar de top van de Ventoux te rijden. Verliefd op de fiets kwam ik terug. Sindsdien is het fietsen een groot deel van mijn leven geworden. Dat plezier en die passie wil ik overbrengen en anderen helpen zichzelf te verbeteren op de fiets.

Marco (trainer)

In 1972 ben ik begonnen met wielrennen en in 1984 heb ik als baanwielrenner deelgenomen aan de Olympische Spelen in Los Angeles. In 1985 ben ik beroepswielrenner geworden bij de Skala formatie en in 1992 heb ik mijn laatste jaar als professioneel wielrenner bij Buckler gereden. Ook na mijn fietscarrière draait mijn leven nog steeds voor een groot deel om de fiets. Toen ik als oud-renner in aanraking kwam met de wattbikes, en er de toegevoegde waarde van inzag, ben ik training gaan geven in het indoortrainen op wattage. Ik hoop anderen met mijn ervaring en passie voor de wielersport te mogen begeleiden op weg naar sportieve hoogtepunten.

Leo (trainer)

Op 16 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste wielrenfietsje, een rode Ti Raleigh van het team van Peter Post. Stalen frame, schakelhandels op de buis, toeclips en een totaal gewicht van ongeveer 12 kg. Nu vele jaren verder en gevat door met name het ‘klimvirus’ rijd ik per jaar vele hoogte- en vlakke kilometers op een fiets van ongeveer 8 kg, klikpedalen en nog net geen elektronisch schakelen. Recreatief rondjes rijden ging over in het rijden van triathlons, duathlons en tochten zoals de Amstel Gold. Na de Marmotte, Ardechoise en meerdere deelnames aan de Alpe d’Huzes kreeg ik in 2013 mijn beste vriend Ronald zover om te gaan fietsen en mee te doen met Colsensation. Klaarblijkelijk werkt mijn passie aanstekelijk want hierna volgde meerdere vrienden en delen we de volgende slogan:  “Every ride is a tiny Holiday”.