Start met WattCycling in 5 stappen

80 minuten trainingen op de Wattbike in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag om je (fiets)conditie én traptechniek te verbeteren. Vele Wattbikers zijn je voor gegaan!

Stap 1/5: Bepaal je trainingszones

Tijdens de Watt’s WattCycling introductietraining leggen we de basisbeginselen uit van de Wattbike, trainen op vermogen, de trainingszones en over WattCycling. Tijdens de introductietraining doen we ook een Powercheck om je trainingszones te bepalen.

Stap 2/5: Plan je favoriete training

Inplannen kan eenvoudig binnen 7 dagen (7 x 24 uur) voorafgaand aan een training met de WattCycling app. Als je een keer verhinderd bent kan je je tot 4 uur voor de start van jouw training afmelden. Je ontvangt dan de credit retour die je kunt inzetten voor een training op een later moment.

Bekijk voor een overzicht van de thema’s en de verschillende trainingen het trainingsprogramma.

Stap 3/5: Download de Wattbike Hub app en haal meer uit je trainingen

Tijdens de introductietraining worden je MMP (maximale vermogen over 1 minuut) en MHR (maximale hartslag) bepaald. Deze worden in de Wattbike app gebruikt voor je persoonlijke trainingszones. 

  1. Download de Wattbike app en maak een account aan.
  2. Ga naar instellingen en kies ‘Profile’.
  3. Kies bij ‘Preferences’ / bewerken voor ‘MMP (Maximum Minute Power)’ i.p.v. ‘FTP…’.
  4. Vul vervolgens onder ‘User data’ je MMP, MHR en gewicht in. 

Stap 4/5: Zoek het ANT+ ID nummer van je hartslagband

Voor het meten van de hartslag heb je een hartslagband nodig. Met het ANT+ ID nummer koppel je de band eenvoudig met de Wattbike. Bij de WattCycling hartslagband staat dit nummer op de sensor gegraveerd. Ideaal voor je trainingen. Deze band is ook te gebruiken met een sporthorloge of met je mobiel. Vraag erna bij je WattCycling trainer

Heb je eigen hartslagband dan kun je het ANT+ ID nummer vinden door middel van een sporthorloge of fietscomputer.

Stap 5/5: Start je WattCycling training op

Koppel je Hartslagband, start de Wattbike App en stel de Monitor goed in (HAM).

Succes met trainen!

Watt’s WattCycling

Waar wacht je op?

Doe een Watt’s WattCycling introductietraining!

Tijdens de introductietraining leggen we de basisbeginselen uit van de Wattbike, trainen op vermogen en de zones. Na de training weet je of trainen op de Wattbike bij WattCycling iets is voor jou en welke training het beste bij jou past.