Verantwoord trainen bij WattCycling

Update: woensdag 15 april 2021
De boodschap tijdens de persconferentie was dat we nog niet open kunnen, maar wel dat er een perspectief is. Er is namelijk een openingsplan gepresenteerd. Als de coronasituatie het toelaat wordt op 2 mei bekend gemaakt dat sportlocaties op 11 mei de deuren mogen open. Zodra we weer mogen trainen, zullen alle WattCycling trainers voor je klaar staan! De draaiboeken om veilig te kunnen trainen bij WattCycling liggen in ieder geval al klaar.

Boek nu in ieder geval al je buiten fietstrainingen.

Maatregelen veilige WattCycling trainingen

Om te voldoen aan de regels van het protocol ‘Verantwoord Sporten’ van de branchevereniging NL Actief hebben we een aantal maatregelen moeten nemen. Lees deze pagina goed, zodat je voorbereid naar de training komt. We verwachten van een ieder eigen verantwoordelijkheid.

Heb jij of je huisgenoot last minute toch gezondheidsklachten? Blijf thuis en annuleer je boeking.

Belangrijkste maatregelen:

  • 5 minuten voor jouw training mag je het gebouw in.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Zodra je op de Wattbike zit mag deze af.
  • Kleed je voor- en na de training om bij de Wattbike, voorkom lopen door de trainingszaal.
  • Alle kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Maak de Wattbike goed schoon na je training (stuur, zadel, monitor, alle hendeltjes en de vloer).
  • Na de training heb je 5 minuten om het gebouw weer te verlaten.

De WattCycling trainingen worden gegeven met een kleinere capaciteit dan normaal, zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. We vragen je hier ook op te letten voorafgaand en na de training.

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Zodra je op de Wattbike zit mag deze af.

Er zijn vanuit het RIVM eisen gesteld aan de ventilatie van sportlocaties. Bij WattCycling voldoen we ruim aan deze eisen. Er komt continu verse lucht de zaal in en er vindt geen recirculatie van de lucht plaats.

Reserveer je plek via het rooster in de WattCycling app. In de WattCycling app worden 5 vragen gesteld over je gezondheid. Zo weten we zeker dat iedereen die bij ons traint fit en gezond is. Je kan, zoals gebruikelijk, een week van te voren je training boeken. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de start van je training en kom in je fietskleding naar WattCycling. Omkleden doe je voor- en na de training vlak bij je Wattbike, voorkom lopen door de trainingszaal.

We houden extra schoonmaakrondes in de WattCycling locaties. Daarnaast is het de bedoeling dat sporters hun eigen afval meenemen naar huis.

Omkleden en douchen doe je thuis. De kleedkamers bij WattCycling zijn gesloten. Het toilet is wel open. Kom in je fietskleding naar WattCycling.

Voorkom lopen door de trainingszaal. Neem 2 bidons mee.

Maak de Wattbikes na gebruik schoon.

Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

Jammer, maar veilig: geen high-fives en schud geen handen!

Vanwege de hygiënemaatregelen is het niet meer mogelijk om een hartslagband te huren. Wil je trainen met een hartslagband? Dan zal je er zelf een moeten meenemen. Heb je geen hartslagband? Koop je WattCycling hartslagband voor €39,50 bij de WattCycling trainer.

Update: woensdag 18 november 2020
De overheid vindt het belangrijk dat je fit blijft. Daarom blijven de sportscholen open. De WattCycling trainingen gaan daardoor ook door. Groepstrainingen zoals bij WattCycling vallen volgens de overheid onder individueel sporten. Dit is toegestaan tot maximaal 30 personen binnen dezelfde ruimte. De capaciteit verschilt per locatie, maar is minder dan deze 30 personen. Daarnaast staan alle Wattbikes op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar.

Update: woensdag 4 november 2020
De sportscholen mogen open blijven, WattCycling ook. Het is belangrijk dat je fit blijft. Om ook met de nieuwe coronamaatregelen veilig bij WattCycling te blijven trainen hebben we de opzet van de trainingen aangepast. Trainen op 1,5 meter zoals we dat deden blijft de regel. Maar voor de komende 2 weken mogen we niet meer met de hele groep tegelijk naar binnen en naar buiten. Flexibel starten maken we daarom mogelijk.

Elke 10 minuten start er een nieuw tijdslot met 2 Wattbikes. Train de d’Huez, Hit, Tri-Endurance of Allround training van het reguliere trainingsprogramma (Training van de week), kies zelf een training uit de Wattbike Hub app of rij rondjes in Zwift met je eigen account. De trainer is aanwezig om vragen te beantwoorden.
 
5 minuten voor jouw tijdslot mag je het gebouw in en na afloop heb je 5 minuten om weer naar buiten te gaan. Boek nu jouw training via de WattCycling app. 

Voorkom lopen door de trainingszaal; neem 2 bidons en 2 handdoeken mee.

Deze opzet blijft geldig t/m woensdag 18 november.

———–

Update: woensdag 14 oktober 2020
We hebben groen licht. De overheid vindt het belangrijk dat je fit blijft. Daarom blijven de sportscholen open. De WattCycling trainingen gaan daardoor ook door. Groepstrainingen zoals bij WattCycling valt volgens de overheid onder individueel sporten. Dit is toegestaan tot maximaal 30 personen binnen dezelfde ruimte. De capaciteit verschilt per locatie, maar is minder dan deze 30 personen. Daarnaast staan alle Wattbikes op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar.