Verbeter je traptechniek

Verbeter je traptechniek

Polar View; leer efficiënt trappen

Met een soepele tred, met mooi rond trappen kun je echt procenten efficiënter fietsen. Met dezelfde energie een hogere snelheid halen. Met de unieke Polar View van de Wattbike kun je 360 graden rond de druk op de ketting zien. Met deze grafische weergave is het mogelijk om je traptechniek in real time te zien en deze te verbeteren. Een betere techniek blijft echt pas na vele kilometers goed hangen. Gelukkig is het niet maar een eenmalige actie maar kun je iedere WattCycling training weer op je traptechniek letten en proberen deze te verbeteren.

Pedal Efficiency Score (PES)

De Wattbike app die je gratis kan downloaden en die we zeer aanbevelen om te gebruiken bij al je WattCycling trainingen geeft een goede grafische ondersteuning om je traptechniek efficiënter te maken. Door continu te proberen je pijltje in ‘het groen’ te houden zal je gaandeweg je lichaam aanleren om mooi rond te fietsen en zo zoveel mogelijk spiergroepen op een optimale manier te laten samenwerken. Hierdoor zal je veel makkelijker en sneller fietsen.

Verbeter elke fase van de traptechniek


Fase 1
Vanaf boven wordt de pedaalslag ingezet en met kracht vooruit geduwd.


Fase 2
Direct daarna volgt een krachtige duw naar beneden door het middelste gedeelte van de pedaalslag.


Fase 3
Zodra de pedaal aan de onderkant van de pedaalslag komt, volgt een krachtige trek achterwaarts.


Fase 4
Tijdens het laatste stukje van de pedaalslag is een licht opwaartse trekbeweging.

Watt’s WattCycling

Waar wacht je op?

Doe een Watt’s WattCycling introductietraining!

Tijdens de introductietraining leggen we de basisbeginselen uit van de Wattbike, trainen op vermogen en de zones. Na de training weet je of trainen op de Wattbike bij WattCycling iets is voor jou en welke training het beste bij jou past.