WattCycling fietst voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Samen met Levi Heimans, drievoudig Olympiër, WattCycling trainer en ambassadeur van Jeugdfonds Sport Amsterdam.

Wil jij nog dit jaar een uitdagende rit afvinken? Op zondag 18 september 2022 hebben we een fietstocht uitgezet van 120 en 200km. Ook niet-leden van WattCycling kunnen zich aanmelden. Meld je nu aan en fiets met ons mee!

Wat gaan we doen?

Vanaf WattCycling Amsterdam Amstel fietsen we een route richting de Veluwe. Het is geen koers en geen training, maar een uitdagende social ride. Er wordt in groepen van verschillend niveau gefietst met maximaal 10 deelnemers en een wegkapitein. Uiteraard met oog voor veiligheid en deelname is op eigen risico. Onderweg zorgen we voor ravitaillering.

Bereid je voor

Om ‘op te warmen’ krijg je als ingeschreven deelnemer de gelegenheid mee te doen aan een buitentraining in Amsterdam o.l.v. Levi Heimans, drievoudig Olympiër, WattCycling trainer en ambassadeur van Jeugdfonds Sport Amsterdam. Hij vertelt je hoe het fonds het verschil maakt voor veel Amsterdamse kinderen en ‘warmt je op’ voor de tocht van zondag 18 september. Schrijf je op tijd in om deel te kunnen nemen aan de buitentraining.

  • Donderdag 1 september om 18.30 uur

#Koersmee

Fundraising is niet verplicht, maar we vragen een minimale bijdrage van €50 bij inschrijving. Hiervoor verzorgen we ook de ravitaillering onderweg. Na inschrijving word je toegevoegd als deelnemer op de actiepagina ‘Koers mee’ van het Jeugdfonds. Je ontvangt inloggegevens en kan hier zelf een motivatie voor deelname toevoegen en een bijdrage leveren voor het fonds. Mensen uit je omgeving die ook graag bijdragen aan sportkansen, kunnen hier een donatie doen voor het fonds.

In het kort:

  • WattCycling fietst voor Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • 120 of 200 kilometer
  • Zondag 18 september 2022
  • 8:00 – 18:00 uur
  • Startlocatie WattCycling Amsterdam Amstel
  • Bijdrage voor sportkansen voor Amsterdamse kinderen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, ontdekken waar ze goed in zijn en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor zwemles, voetbal, muziekles, dans, judo of een andere sportieve of culturele activiteit. Meedoen = meer kansen!

In Amsterdam groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede, dit zijn 30 duizend kinderen in totaal. Met 275 euro kan één kind een jaar structureel sporten en voor 450 euro volgt een kind een jaar lang culturele lessen. Hou jij de ketting strak voor sportkansen voor Amsterdamse kids?

WattCycling Amsterdam Amstel

In het Amstelkwartier vind je onze locatie. We bieden WattCycling trainingen aan van 80 minuten trainingen op de Wattbike in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag om je (fiets)conditie én traptechniek te verbeteren. Daarnaast organiseren we buiten fietstrainingen, inspanningstesten en andere trainingen.

Meld je aan