WattCycling kerstrit (vanuit Amsterdam) – Strava fietsroute

 In Strava fietsroutes

Nu de Turkey rides niet doorgaan hierbij twee leuke alternatieven voor de kerstvakantie! Een Strava fietsroute van 54 km en fietsroute van 74 km. De laatste route heeft een extra lus over de heide en door het bos wat echt de moeite waard is mocht je van een beetje offroad houden. In de lange route zitten gravelpaadjes (bos- en heidepaadjes), normaliter goed te doen op de racefiets en leuk voor de variatie! De korte route heeft geen gravel. Beide routes leiden je vanaf de Spaklerweg via Driemond naar het zuiden van Weesp. Zodra je de Vecht bent overgestoken bevind je je in het prachtige natuurgebied ‘Hilversumse Bovenmeent’ ten zuiden van het Naardermeer. Geen kalkoenen dus, maar hier vind je wel buizerds, raven, torenvalken en bijv. aalscholvers. Deze vogels kun je spotten vanaf het kijkscherm langs de route, maar hier fietsen julie keihard voorbij. Op dit punt in de route ligt namelijk het ‘WattCycling Strava Segment’. Het segment is 2.62 km lang en er zit maar 1 bocht in. Als het goed is heb je hier alle ruimte om lekker los te gaan. Begin en eindpunt vind je hieronder (zie Strava link en kaart).

Route 54 km:
Na het segment vervolgt de korte route zich langs de noord-west buitenzijde van Bussum naar Naarden. De route leidt je naar de vesting met als idee een welverdiende stop bij de Coffee Culture aan de Marktstraat 14 en/of iets lekker bij de naastgelegen Bakkerij van Kwakman op nummer 18. De route gaat verder langs de noordzijde van het Naardermeer. Voor de Hakkelaarsbrug sla je linksaf richting Muiden. Na een glimp van het Muiderslot te hebben opgevangen pak je het Kerstenpad om prachtig langs het IJmeer huiswaarts te keren. Via het Diemerpark gaat de route over de Nesciobrug en langs de Transvaalkade terug naar Amsterdam oost.

Route 74 km:
Als je voor de lange route kiest neem je na de finish van het segment een u-turn. Je keert terug op de Meentweg en vervolgt de weg richting Hilversum. Je komt ten zuiden van Bussum uit waar je kunt genieten van prachtige gravelpaden langs de Bussumerheide en verder noordwaarts Landgoed Larenberg en de Blaricummerheide. Via de oostkant van Bussum fiets je naar Naarden-Vesting. De route leidt je naar de Marktstraat met als idee een welverdiende stop bij de Coffee Culture op nummer 14 en/of iets lekker bij de naastgelegen Bakkerij van Kwakman. Ten noorden van het Naardermeer vervolg je de route via de Reaalspolderweg naar het oosten van Weesp. Langs de de vaarroute Smal Weesp kom je uit in Driemond. Hier kronkelt de route verder tussen de Gaasp en het Amsterdam-Rijnkanaal. Over het Driemondpad fiets je door het Diemerbos en ga je uiteindelijk via de Diemerpolder terug het fietspad op gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit laatste stukje vanuit de polder het fietspad op is weer een klein strookje gravel. Vervolgens fiets je langs de Transvaalkade terug naar de Amstel.

Kerstrit: https://www.strava.com/routes/2777134893305338876

Kerstrit XL: https://www.strava.com/routes/2777123497576922298

WattCycling Xmas segment: https://www.strava.com/segments/26794853

Recent Posts